Låna med anmärkning – bra att veta

Alla vet förstås att det är svårare att få lån med betalningsanmärkning, än om man inte har eller har haft några ekonomiska problem. Det kan ibland kännas lite orättvist, eftersom det får som resultat, att den som kanske är i störst behov av ett lån, också har svårast att beviljas ett.

Anledningen till att långivarna är restriktiva med att bevilja lån med betalningsanmärkning är förstås att det ser anmärkningen som ett tecken på att lånet kanske inte kommer att betalas tillbaka på ett korrekt sätt. Men, eftersom en betalningsanmärkning finns med i fem år, kan din ekonomiska situation ha förändrats under denna tid. En del långivare har insett detta, och ser inte en enstaka betalningsanmärkning som ett hinder för ett lån. Så, att det skulle vara omöjligt att få ett lån med betalningsanmärkning som många tror, stämmer alltså inte alls. Har du en anmärkning, och behöver pengar snabbt för att lösa akuta räkningar, kan du säkert hitta ett snabblån som en tillfällig lösning.

Kan man få smslån med betalningsanmärkning?

Efter att den nya lagen trädde i kraft, så alla långivare måste göra en kreditprövning vid varje låneansökan, var det många som trodde att det skulle bli omöjligt att längre kunna få ett smslån med betalningsanmärkning. Men, ett sådant samband mellan kreditprövning och betalningsanmärkning finns egentligen inte. Visst är det större risk att långivaren får veta att du har en anmärkning om det görs en kreditprövning, men det behöver inte innebära att du inte kan få ett smslån med betalningsanmärkning. Om du snabbt måste ha ett tillskott av pengar för att lösa akuta räkningar, kan du alltså få ett smslån trots en betalningsanmärkning.

Så kan du låna pengar med betalningsanmärkning

Det kanske är oftare den som har en betalningsanmärkning behöver låna pengar snabbt, än den som inte har några ekonomiska bekymmer. Har du en anmärkning, och har en räkning som du inte har pengar att betala i tid, är du förstås extra mån om att inte låta det gå till inkasso. Om det är svårt att låna pengar med betalningsanmärkning blir det naturligtvis inte lättare om du drar på dig ytterligare en anmärkning, eller till och med skuldsaldo. Men, det finns möjligheter att låna pengar med betalningsanmärkning.

För att få ett lån med betalningsanmärkning måste du kunna uppfylla långivarens andra krav. Ibland ställs det högre krav, som till exempel krav på högre årsinkomst, för att du ska kunna få ett lån trots betalningsanmärkning. Många långivare använder ett så kallat scoringsystem när man bedömer betalningsförmågan. Då sätter man poäng efter många olika faktorer, och i dessa fall väger en betalningsanmärkning inte alls särskilt tungt. Motsvarar du kraven för ett lån kan du alltså mycket väl få låna pengar med betalningsanmärkning-

Varför är det svårare att få lån om man har en betalningsanmärkning?

Alla långivare tjänar pengar på att erbjuda lån. Och den största förutsättningen för att de ska kunna gå med vinst är naturligtvis att de får tillbaka de pengar de lånar ut. En betalningsanmärkning är ju ett resultat av att du tidigare inte kunnat betala ett lån eller en faktura, och det gör att långivaren ser det som en större risk att låta dig låna pengar.
Om man beviljar ett lån betalningsanmärkning till trots, tar man alltså en större risk för att inte få tillbaka sina pengar. Men, allt fler långivare inser att en betalningsanmärkning inte alltid måste betyda att du inte betalar tillbaka lånet. Din ekonomi kan ha förbättrats mycket sen du fick din anmärkning, och därför är det också fler och fler som beviljar lån betalningsanmärkning.

Här kan du få lån trots betalningsanmärkning

Om du är i behov av ett lån för att komma ikapp ekonomiskt, eller för att få fakturor betalda, men har en betalningsanmärkning, är internet den bästa platsen att leta. Det är här, bland internetlåneneller mikrolånen, som du har den största chansen att få ett lån trots betalningsanmärkning. Hos din vanliga bank kan du knappast få ett lån utan säkerhet om du har en anmärkning, eftersom de fortfarande håller fast vid den gamla synen på anmärkningar. Det finns en hel del långivare som erbjuder lån trots betalningsanmärkning, och du kan ansöka om lån hos exempelvis Folkia, Trustbuddy elle Ferratum.

Sms lån generösast med betalningsanmärkning

Även om du kan ha möjlighet att få andra lån trots betalningsanmärkningar, är det ändå lättast att få ett sms lån med betalningsanmärkning. Smslån kallas också ofta för mikrolån, internetlån eller snabblån. Alla dessa är samma typ av lån, och har ganska likartade villkor. Även ett smslån kan du söka direkt online, och om du är ny kund är det oftast via nätet du måste söka ditt första lån.

Att det är enklare att hitta ett sms lån med betalningsanmärkning beror till stor del på att dessa lån är på relativt små belopp, samt att de ska betalas tillbaka snabbt. Risken för långivaren är alltså inte lika stor som om du lånar stora summor över en längre tid. De flesta har ändå ganska bra koll på den privata ekonomin den närmaste månaden, och vet om man klarar av ett lån.

Är det dumt att ta ett smslån om man har en betalningsanmärkning?

Om det ska rekommenderas att ta ett smslån betalningsanmärkning eller inte, går förstås inte att ge ett generellt svar på. Det är helt och hållet din nuvarande ekonomiska situation som avgör lämpligheten. Vet du att du kan betala tillbaka lånet utan bekymmer, är ett smslån betalningsanmärkning till trots en bra lösning om du behöver extra pengar. Riskerar du inte att dra på dig ytterligare problem med ett lån, är det bättre att lösa tillfälliga problem med ett tillfälligt lån, än att kanske tvingas låta det gå till inkasso. Om du, däremot är tveksam till om du kan betala tillbaka i tid, är ett smslån inte alls att rekommendera, eftersom det då kan sätta dig i ännu värre bekymmer.

När ska man ta ett smslån trots betalningsanmärkning?

Det som i första hand måste avgöra om du ska söka ett smslån trots betalningsanmärkning, är alltså om du kan vara säker på att kunna betala tillbaka lånet i tid. Är du inte helt säker på det, ska du inte söka ett smslån trots betalningsanmärkning över huvud taget.

Vet du att du kan betala, är det behovet som avgör om du ska söka lån. Alla lån kostar pengar, så om du egentligen inte behöver pengarna, utgör lånet en onödig utgift. Men, ett snabbt smslån kan också vara till god hjälp i många situationer, och då kan kostnaden för lånet ses som väl investerade pengar. Om du får oförutsedda utgifter är kanske ett lån den enda lösningen, och ibland kan ett smslån vara ett mycket bra alternativ till en förskottslön, som gör det lättare att hålla sin budget.

© 2016 lanzon.se Med ensamrätt. Denna webbplats använder cookies.
Fortsatt användning innebär att ni ger samtycke till att cookies används.

Lanzon är ett varumärke inom
Key Eco Finance Group
Kronborgsgränd 12
164 46 Kista