00 Tips för lån med betalningsanmärkning ⋆ 2019

Tips för lån med betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning kan verkligen ställa till det. Även om du fått anmärkningen för en liten obetald skuld, kan problemen bli stora. Du får problem om du ska hyra bostad, teckna telefonabonnemang, och inte minst om du behöver låna pengar. Att en betalningsanmärkning finns kvar i registren i hela tre år, gör förstås inte saken bättre.

Många tror att det är absolut omöjligt att få ett lån om man har en betalningsanmärkning, men riktigt så illa är det inte som tur är. Det finns fortfarande chans att få ett lån, även om den är betydligt mindre än tidigare.

Medsökande eller säkerhet

Det enklaste sättet att få ett lån trots betalningsanmärkning, är om du kan söka lånet tillsammans med någon som inte har några anmärkningar eller andra problem. Då kan banken eller kreditföretaget se din medsökande som en garant för lånet.

En annan utväg är om du har något att lämna som säkerhet, till exempel ett hus eller en bil. Dessa saker gör att långivarens risker minskar, och det kan finnas en möjlighet att få ett lån. Om du behöver ett större lån, eller vill låna i din vanliga bank, är detta sannolikt enda möjligheten att få ett lån.

Sök mikrolån

Det är alltid lättare att få ett litet lån, om man inte har så hög kreditvärdighet att man beviljas vilket lån som helst. Ett mindre lån ger inte så stor risk för långivaren, och bland de små lånen på nätet kan du hitta flera långivare som inte ser en betalningsanmärkning som ett hinder.

Läs villkor och krav

Men, även om långivaren säger att man accepterar betalningsanmärkningar, betyder inte det att alla beviljas ett lån. För att kunna få ett lån måste du uppfylla de krav som långivaren ställer för ett lån.
Ibland kan kraven vara högre om du vill låna trots en betalningsanmärkning. Kanske behöver du ha en högre årsinkomst då, än den som inte har en anmärkning, eller så kan det vara andra krav som höjs. Läs därför igenom kraven så att du ser att du kan klara de krav som ställs, innan du ansöker om ett lån.

Hur görs kreditbedömningen?

Många letar efter möjligheten att få ett lån utan kreditbedömning, när de vill låna trots betalningsanmärkning. Idag är det inte tillåtet att ge ett lån, utan att först ha gjort en kreditprövning, så om du vill hålla dig till de lagliga låneföretagen, måste du genomgå en kreditbedömning. Men, det innebär inte att det inte går att låna. Däremot kan det vara bra att se efter hur banken eller kreditföretaget gör sin kreditprövning. De som tar sin information från Upplysningscentralen, UC, får alltid veta om du har betalningsanmärkningar. Det betyder inte att alla ger avslag direkt, men det är oftast hos de företag som gör en kreditprövning utan UC’s inblandning som det är störst chans att få ett lån. Det finns dock långivare som samarbetar med UC; och som ändå tillåter lån med betalningsanmärkning. Det ser du om du läser kraven för lånet, och då ser du också om det finns någon gräns för hur mycket du kan låna med betalningsanmärkning.

© 2016 lanzon.se Med ensamrätt. Denna webbplats använder cookies.
Fortsatt användning innebär att ni ger samtycke till att cookies används.

Lanzon är ett varumärke inom
Key Eco Finance Group
Kronborgsgränd 12
164 46 Kista