00 Vad är konsumtionslån? ⋆ 2019

Vad är konsumtionslån?

Ett konsumtionslån är ett lån utan säkerhet. Dessa lån kan också kallas privatlån eller blancolån.

Det är ett lån som du kan få hos en bank eller annat kreditföretag, och du kan låna till vad du vill. Ett lån utan säkerhet innebär att du inte måste belåna fast egendom, som hus eller bil. Att lånet inte har någon säkerhet, gör att räntan oftast ligger något högre än på lån med säkerhet. Detta är förstås ett sätt för banken att kompensera sig för den högre risk de tar.

Lånebelopp och återbetalning

Generellt brukar man säga att ett konsumtionslån hos banken brukar ligga på mellan 15 000 kr och 350 000 kr, men det finns också långivare som ger mindre lån, som till exempel Folkia, som erbjuder lån från 1000 kr till 20 000 kr. Hos Bank Norwegian kan du istället få lån på ända upp till 400 000 kr med ett konsumtionslån.

De flesta konsumtionslån har återbetalningstider på mellan 6 månader till 12 år, men de riktigt små lånen har ofta en löptid på någon enstaka månad. Lånen betalas tillbaka varje månad, och räntan följer ofta styrräntan.

Det finns idag en lång rad långivare som erbjuder konsumtionslån. Därför det är viktigt att du, innan du bestämmer dig, tittar på flera olika alternativ och jämför räntor och villkor, så att du hittar det bästa lånet för dig.

© 2016 lanzon.se Med ensamrätt. Denna webbplats använder cookies.
Fortsatt användning innebär att ni ger samtycke till att cookies används.

Lanzon är ett varumärke inom
Key Eco Finance Group
Kronborgsgränd 12
164 46 Kista