Tips och råd för lån utan UC

Onea

Betalningsanmärkning :
Ansökningsavgift : 0 kr
Utbetalning : Direkt alla dagar
Återbetalningstid : 1-24 mån

Mer Info
Frogtail lån upp till 50.000 kr

Frogtail

Betalningsanmärkning :
Ansökningsavgift : 0 kr
Utbetalning : Direkt alla dagar
Återbetalningstid : 1-36 mån

Mer Info

Folkia

Betalningsanmärkning :
Ansökningsavgift : 0 kr
Utbetalning : Idag
Återbetalningstid : 1-12 mån

Mer Info

Det kan finnas flera olika anledningar till att man vill låna pengar utan uc, men att det är många som letar efter lån utan uc råder det ingen tvivel om. Det är bara att titta i frågespalter och forum, för att se att detta faktiskt är en av de viktigaste faktorerna, som avgör var man tar sitt lån för många.

Naturligtvis vill både du och alla andra ha ett så billigt lån som möjligt, men det är inte alls ovanligt att man prioriterar ett lån utan uc framför ett som kanske är lite billigare, men som ger en registrering hos upplysningscentralen.

Men varför är det så många som vill låna utan uc?

Betalningsanmärkning ett skäl till att undvika UC

Kanske den vanligaste orsaken till att man vill slippa UC, är att man har en betalningsanmärkning eller att man av andra skäl vet att det kan bli problem att få ett lån. Om du råkat i en akut kris, och kanske fått oförutsedda utgifter som kräver ett tillfälligt lån för att kunna lösas i tid, men har en betalningsanmärkning måste du hitta en långivare som inte vet, eller bryr sig om anmärkningen.

Många tror att de långivare som inte samarbetar med upplysningscentralen inte ser eventuella anmärkningar, och att det därför är bättre att försöka låna pengar utan uc kontroll. Men, riktigt så enkelt är det inte. Långivare som inte gör en uc kontroll, gör ändå en kreditbedömning, och de kan ta sina uppgifter från andra kreditupplysningsföretag. Då kan de se både eventuella betalningsanmärkningar och för låga inkomster. Däremot behöver inte det betyda att du inte kan få ett lån.

Det finns långivare som inte ser en betalningsanmärkning som ett hinder för att du ska få låna pengar. Långivare som hellre ser till din nuvarande betalningsförmåga, än till tidigare ”synder”.
Exempel på långivare som godkänner lån trots betalningsanmärkning är Folkia, TrustBuddy, CashBuddy och ViaConto. Detta är långivare som har insett att en betalningsanmärkning inte per automatik är lika med dålig betalningsförmåga.

Behöver du låna 10 000 utan uc trots betalningsanmärkning kan du försöka hos Folkia, CashBuddy och ViaConto som ger lån på denna summa. Men, också Nanoflex och Ferratum ger lån med betalningsanmärkning utan uc.

Om du vill slippa registreringar hos uc

En annan anledning till att man vill låna pengar utan kreditupplysning via uc, är att man inte vill ha för många förfrågningar registrerade. De flesta vet att många förfrågningar hos uc gör att man får en sänkt kreditvärdighet. Detta kan göra det svårare att få lån längre fram, och kan också vara negativt i andra sammanhang.

Eftersom vi använder lån på ett helt annat sätt idag, än man gjorde för bara ett tiotal år sedan, är det lätt att dra på sig allt för många registreringar. Med dagens möjligheter till små, snabba lån som är mycket användbara och kan fungera utmärkt som förskottslön är det vanligt att man lånar ganska ofta. Man betalar snabbt tillbaka, och är inte skuldsatt och därför finns snart utrymme för ett nytt lån, om man måste lösa akuta räkningar eller dylikt.

Varje gång du söker ett lån eller en kredit, där kreditupplysningen görs via uc, kommer det att registreras där. Många förfrågningar visar på att du sökt många lån, eller gjort många köp på kredit, och det tolkar långivare och andra som att din ekonomi inte är så stabil. Det är inte ovanligt idag att man hör folk säga att de behöver ett lån, men är rädd för fler uc, och därför kanske till och med avstår att söka lån.

Om du väljer att istället söka lån hos andra långivare, finns det ingen som kan se att du sökt ett lån, och oavsett om du beviljas lånet eller inte, kommer det inte att synas för någon annan än dig själv och långivaren.

Vill du låna pengar snabbt utan uc är Vippi, Leasy, Onea och Snabbfinans exempel på långivare, där du kan söka lån utan kreditupplysning som syns hos uc.

Hur hittar man långivare som ger lån utan uc?

I lånevillkoren står, för det mesta om man använder sig av uc vid kreditupplysningen. Men om du vänder dig till Folkia eller någon av de andra långivare ovan, behöver du inte oroa dig. Ingen av dessa långivare gör sin kreditupplysning via uc, och därför kommer det inte att synas någon förfrågning där när du söker lån.

Det kan annars vara bra att tänka på att när du söker lån hos en långivare som gör kreditbedömning med hjälp av uc, så kommer det att göras en registrering där, direkt när du ansöker om lånet. Det spelar alltså ingen roll om du får låna pengar eller ej, en förfrågan registreras oavsett. Därför är det viktigt att du söker lån hos långivare som inte använder sig av uc s tjänster, om du inte vill försämra din kreditvärdighet. Och det är också klokt att inte söka lån du ändå inte kan få. Har du en betalningsanmärkning, till exempel, är det ingen idé att försöka få lån hos en långivare som inte accepterar anmärkningar.

Lär dig allt om att låna pengar utan UC

Det finns mycket att tänka på när man vill låna utan att det syns hos UC. Först tar du reda på vilka långivare som finns som ger lån utan uc, sedan jämför du de olika lånen för att hitta det lån som bäst passar dig och dina förutsättningar.

Vän av ordning frågar sig kanske varför man ska låna pengar utan uc, men har du för vana att söka ett tillfälligt lån när du behöver extra pengar, och kanske ibland också handlar på avbetalning kan det vara viktigt att välja just lån utan uc.

Varje gång du söker ett lån, eller en kredit som vid avbetalningsköp, görs en kreditprövning. Om denna görs i samarbete med Upplysningscentralen, UC, görs det en registrering där. En registrering som kommer att synas för lång tid framöver.

Om du har många sådana förfrågningar får du svårare att få lån, eftersom många uc-förfrågningar sätter ned din kreditvärdighet.
Den som är rädd för fler uc väljer då kanske att helt avstå från lån för att slippa fler registreringar, men en betydligt enklare utväg är att låna pengar utan uc.

Så kan du låna pengar utan uc kontroll

Om du, till exempel, vill låna 10000 utan uc hittar du de lån du söker på internet.
Du vet säkert redan att det inte lönar sig att gå till banken och be om ett lån på ett så pass litet belopp, och det går definitivt inte att gå till sin vanliga bank och låna pengar utan kreditupplysning hos UC. På nätet, däremot, hittar du mängder av lån på under de 15000 kr, som är bankernas nedersta gräns för privatlån.
Och, det är också här, online, som du hittar de långivare som erbjuder lån utan uc.

Att långivarna här ger lån utan uc betyder förstås inte att de inte gör en kreditbedömning, för det är de, enligt svensk lag, tvungna att göra.
Men, många av dem har valt att ta sin kreditinformation från andra kreditupplysningsföretag än UC, och samarbetar istället med företag som Soliditet och Bisnode. Några av dem gör också egna bedömningar utan inblandning av kreditupplysningsföretag över huvud taget. Vem de använder för sin kreditupplysning brukar anges i lånevillkoren.

Här får du sms lån utan kreditupplysning hos UC

När det gäller de små smslånen är det fler långivare som ger sms lån utan kreditupplysning hos UC, än det är som samarbetar med dem. Vill du låna pengar utan uc kontroll är det alltså bland dessa lån du ska börja leta. De flesta smslån ligger idag på upp till 10000 kr, och du har många långivare att välja bland. Det gör förstås också att du har många att jämföra, för att hitta det lån som passar dig bäst.

Vad innebär sms lån utan kreditprövning?

När vi talar om sms lån utan kreditprövning menar vi alltså utan kreditprövning hos UC. Den största skillnaden är att ett smslån utan kreditprövning hos UC inte kommer att synas efteråt. Ingen annan får veta vilka lån eller krediter du sökt eller att du har ansökt om ett lån över huvud taget. Många tycker ju att det känns lite obehagligt med all information som finns tillgängliga för i stort sett vem som helst, och som vi inte kan styra över själva. Genom att välja lån utan uc kan man då hålla sig lite mer anonym, och åtminstone låta delar av den privata ekonomin förbli privat. För övrigt är det i princip samma krav och villkor som gäller, oavsett om kreditupplysningen görs i samarbete med UC eller något annat kreditupplysningsföretag.

Låna pengar utan kreditprövning när du har anmärkningar

Att söka sms lån utan uc handlar dock inte enbart om att inte skaffa sig för många förfrågningar, eller värna om sin integritet. Det kan också vara ett sätt att få ett lån trots betalningsanmärkning, till exempel. Även om inte kopplingen mellan betalningsanmärkningar och UC är helt klar, är det betydligt lättare att beviljas lån med anmärkning om man väljer att låna pengar utan kreditprövning via UC.

Flera av de nyare långivarna ger lån trots betalningsanmärkning så länge du kan uppfylla de krav man ställer, och givetvis också klara den kreditbedömning som görs. Men, det finns också långivare som ger lån utan uc, men som inte godkänner anmärkningar. När du jämför olika lån, får du läsa villkoren noga, om du har en betalningsanmärkning, eller andra problem som kan försvåra lånet.

Att välja rätt när du vill låna pengar snabbt utan uc

Det finns en lång rad lån att välja på, även när du vill låna pengar snabbt utan uc, och många tycker att det är svårt att välja. Men, om du börjar med att sålla bort de lån du inte har en chans att få, blir valet snabbt lättare. Hur man ser på betalningsanmärkningar är en sak som varierar mellan olika långivare, och likaså kraven på inkomst.

Har du en fast inkomst på runt 100000 – 150000 kr kan du söka nästan vilket lån som helst. Saknar du fast inkomst blir det besvärligare, men även då finns det faktiskt en chans att låna pengar snabbt utan kreditupplysning hos UC. Onea och Easycredit, är exempel på långivare som inte har fastställda inkomstkrav.

Många olika lån att välja bland

De allra flesta av oss kommer någon gång i en situation där vi behöver mer pengar än vi för tillfället har. Det dyker upp oförutsedda utgifter, fakturor måste lösas eller så råkar vi på ett enastående erbjudande som det är svårt att tacka nej till. Då behöver vi låna pengar, och tack vare dagens alla[…..]

Mer Info

Tips för lån med betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning kan verkligen ställa till det. Även om du fått anmärkningen för en liten obetald skuld, kan problemen bli stora. Du får problem om du ska hyra bostad, teckna telefonabonnemang, och inte minst om du behöver låna pengar. Att en betalningsanmärkning finns kvar i registren i hela tre år, gör förstås inte saken bättre.[…..]

Mer Info

Tips för lån utan UC upplysning

Ett vanligt önskemål när man väljer var man ska ta ett lån, är att få ett lån utan UC upplysning. Många vill nog egentligen helst ha ett lån helt utan kreditprövning, men det är inte längre möjligt. När smslån och andra mikrolån var ganska nya på lånemarknaden, fanns det många långivare som erbjöd lån utan[…..]

Mer Info

FAQ – vanliga frågor om konsumtionslån

Hur avgör banken om de vill låna ut pengar till mig? Beslutet om beviljande eller avslag på ett lån, tas alltid baserat på en kreditbedömning. En sådan bedömning kan göras av speciella företag, eller av banken själv. För att värderingen ska kunna utföras på ett bra sätt, är det viktigt att du svarar ärligt på[…..]

Mer Info

Innan du lånar

Ett konsumtionslån kan hjälpa dig att få kontroll på din ekonomi. Det kan också ge dig en högre levnadsstandard , kanske i form av en ny bil eller en diskmaskin. Men, även om det finns många fördelar med ett konsumtionslån, finns det en hel del att tänka på innan du söker ett lån. Räntan på[…..]

Mer Info

Minska skulderna

Det är lätt att dra på sig många små lån och kreditkortsskulder, som tillsammans snabbt blir en större skuldbörda än man tänkt sig. Har du för många skulder, som du har svårt att hantera får du här några tips om hur du kan få ned dina skulder. Översikt Skaffa dig en översikt över din ekonomi.[…..]

Mer Info

Räntor och avgifter på konsumtionslån

Det kostar att låna pengar, och räntan är den största kostnaden när du tar ett konsumtionslån. Till och med en så liten skillnad som 2-3% på räntan kan göra stor skillnad på kostnaden om lånet är högt. Om du lånar 250 000 kr, med en ränta på 10% per år, och med 12 års avbetalningstid,[…..]

Mer Info

Hur ska man hantera inkasso

Om du har fått inkassokrav, hittar du här några tips om hur du ska göra. Förhandla Ta kontakt med kreditgivaren, och försök att utarbeta en rimlig avbetalningsplan, så att du får möjlighet att betala tillbaka skulden innan ändå större avgifter tillkommer. De flesta kreditgivare är samarbetsvilliga. De vill förstås ha tillbaka sina pengar och ibland[…..]

Mer Info

Vad är konsumtionslån?

Ett konsumtionslån är ett lån utan säkerhet. Dessa lån kan också kallas privatlån eller blancolån. Det är ett lån som du kan få hos en bank eller annat kreditföretag, och du kan låna till vad du vill. Ett lån utan säkerhet innebär att du inte måste belåna fast egendom, som hus eller bil. Att lånet[…..]

Mer Info

Blancolån och bostad

Du vet säkert att du inte kan få ett bolån på hela köpesumman när du ska köpa hus eller lägenhet. För att få ett bolån, måste du själv lägga en kontantinsats, och den måste idag vara minst 15 % av köpesumman. 15% av köpesumman på ett hus eller en lägenhet handlar om mycket pengar, och det[…..]

Mer Info

Kan man få banklån med betalningsanmärkning?

Att det finns vissa möjligheter att låna pengar trots en betalningsanmärkning är det kanske många som känner till. Men, det handlar då om de så kallade mikrolånen. Små lån med kort lånetid, som man oftast söker direkt online, eller i vissa fall genom ett sms. Går du däremot till din vanliga bank och söker ett[…..]

Mer Info

© 2016 lanzon.se Med ensamrätt. Denna webbplats använder cookies.
Fortsatt användning innebär att ni ger samtycke till att cookies används.

Lanzon är ett varumärke inom
Key Eco Finance Group
Kronborgsgränd 12
164 46 Kista