Det finns få saker som kan ställa till så mycket bekymmer som pengar. Åtminstone för alla som inte har ett överflöd av dem. Har man inte möjlighet att bygga upp en buffert, kan oförutsedda utgifter snabbt orsaka kaos i ekonomin, och paniken smyger sig på om man inte kan låna snabba pengar. Du vet säkert hur det är. Du kan inte sova, mår jättedåligt och är rädd varje dag när posten kommer, om du inte vet hur du ska fixa betalningen. Tankarna snurrar hela tiden runt frågan var du ska kunna låna pengar snabbt.Men, lugn! Idag kan du faktiskt få ett snabbt lån, där du i bästa fall kan ha pengarna på ditt konto inom bara ett par minuter. Om inte din bank stämmer överens med långivarens kan du kanske få vänta till nästa dag innan du har pengarna, men snabbare än så har du aldrig tidigare kunnat låna. Dessa lån, som låter dig låna pengar snabbt utan säkerhet finner du här på internet, och du gör också din ansökan direkt online.

Vem kan få ett snabbt lån?

Om du är i behov av snabba pengar är det förstås bra att veta vilka krav som ställs, och vem som kan få låna snabbt. För att över huvud taget kunna låna pengar snabbt måste du vara myndig. En del långivare kräver att du ska vara äldre, men minst 18 år är ett minimumkrav för att få söka ett lån. Du måste också vara folkbokförd i Sverige, och ha ett svenskt bankkonto. Utöver dessa grundläggande krav kan enskilda långivare ställa ytterligare krav. Men, rent generellt kan man säga att om du uppfyller de nämnda kraven, kan du troligen hitta ett lån som är möjligt att få.

Du kan till exempel låna pengar snabbt utan inkomst, om du väljer en långivare som inte har något specifikt inkomstkrav. Om du jobbar på vikariat, eller har en visstidsanställning kan du söka lån hos Vippi och Moneypal, med flera. Där ställs som enda krav att du har en inkomst. Om den kommer från fast anställning, eller varifrån du får din inkomst spelar ingen roll. Andra anger inga krav alls för inkomst, och där kan du försöka med att söka ett lån om du är arbetslös, eller inte har någon vanlig inkomst. Exempel på dessa låneföretag är Onea, Easycredit och Credigo.

Har du en betalningsanmärkning behöver inte heller det vara ett hinder, eftersom det inom denna kategori lån, finns flera långivare som ser mer till din faktiska betalningsförmåga, än till gamla synder. En anmärkning behöver ju inte betyda att du inte kan klara ett lån. De finns med i rullorna i många år, och ekonomin kan ha förändrats mycket sedan betalningsanmärkningen registrerades.

Finns det gratis lån?

En och annan har säkert hört berättas om att man skulle kunna låna pengar snabbt utan ränta. Men, kan det verkligen vara möjligt? Finns det då inga hakar i ett sånt erbjudande? Det är faktiskt möjligt att få ett snabblån gratis, alltså utan ränta. Det finns dessutom ganska gott om sådana erbjudanden. Och de är faktiskt gratis, om du bara läser igenom villkoren och ser efter så att inga oförutsedda avgifter tillkommer. De flesta erbjuder ett första lån gratis för att locka nya kunder, och det brukar inte finnas några fällor i dessa erbjudanden. Men, som vanligt är det noga att läsa det finstilta eftersom det kan dyka upp mindre seriösa aktörer på marknaden. Dessa gratislån brukar ligga i det lägre spannet av lån, och gäller oftast från 500 kr upp till ett par tusen, någon gång lite högre belopp. Tanken bakom det hela är förstås att du ska vilja återkomma och ta nya lån hos långivaren. Och nästa lån får du då betala för, som vanligt. Vilket du inte behöver göra. Du kan istället leta reda på nästa låneföretag som erbjuder första lånet gratis, och på så sätt skaffa ett antal lån utan ränta.

Men, det finns också en annan form av gratis lån. Där är det inte enbart nya kunder som premieras, utan också alla trogna kunder. Hos bland andra Trustbuddy och Vippi kan du få varenda lån utan ränta, bara du betalar tillbaka lånet inom 15 dagar. Om du bara behöver ett tillfälligt snabblån, för att täcka upp en svacka i ekonomin, innan lönen kommer, kan du alltså låna pengar utan att betala ränta. Bara du ser till att betala tillbaka inom den uppsatta tiden kostar lånet inte något. Väljer du en längre återbetalningstid tillkommer ränta på lånet som vanligt. Men, även om du inte söker ett lån utan ränta, är det bra att se sig om och jämföra räntor och avgifter. Det kan skilja ganska mycket mellan olika lån, så du kan spara mycket pengar på att välja ett billigt lån. Men, du måste förstås också titta på villkoren, så att du får ett lån som passar både dina behov och dina förutsättningar.

© 2016 lanzon.se Med ensamrätt. Denna webbplats använder cookies.
Fortsatt användning innebär att ni ger samtycke till att cookies används.

Lanzon är ett varumärke inom
Key Eco Finance Group
Kronborgsgränd 12
164 46 Kista