00 Revolutionerande smålån ⋆ 2019
Det låter kanske dramatiskt, men man kan nog påstå att smslån fullständigt har revolutionerat lånemarknaden. Många anser att dessa små lån är det största som hänt på marknaden på mycket länge. Och om man ser till den totala förvandlingen av lånemarknaden, sen de första smslånen infördes, är det lätt att hålla med.De första smålånen blev mycket populära och följdes snabbt av flera. Hela lånemarknaden formligen exploderade, och nya smslån tillkom i strid ström. Under årens lopp har lån och långivare kommit och gått, men marknaden expanderar hela tiden, och de nya lånen medför ofta också nya möjligheter. Från att ha varit mycket små lån, från ett par hundra till 3000 kr, ligger lånebeloppen hos många långivare idag mellan 500 kr och 5000 kr. Och det finns också allt fler som erbjuder smslån 10000 kr, och till och med lån på ännu högre belopp. Här ser man en tydlig trend, när det gäller nya smslån 2015, att långivare erbjuder allt större lån. Vilket i sin tur gör lånen än mer användbara. Om du behöver pengar snabbt för att betala räkningar kanske de mindre beloppen räcker till. Men, om du måste fixa oförutsedda utgifter, eller vill unna dig en resa är ett sms lån 10000 naturligtvis till stor hjälp.

Därför använder så många smslån

Om du har läst om smslån i tidningar, eller följt debatten i media, undrar du kanske hur det kan finnas så många som använder sig av telefonlån. Man får ju ständigt höra om att dessa minilån är så dyra, och bara lockar folk i fördärvet. Detta ligger nog ganska långt från sanningen. Visst finns det dyra lån, och visst finns det människor som hamnat i trubbel för att de sökt och fått ett lån de sen inte klarat av. Men, det finns också väldigt många som säger: lån har räddat mig, även om det inte verkar vara så många som lyssnar på dem.

Och en av anledningarna till att så många tar ett sådant lån, är förstås att det går att få låna små belopp, som du inte kan få hos några andra långivare. Det finns inga banker som ger lån på 1000, 2000 eller ens 5000 kr, och detta är ändå sådana belopp som många behöver, när man hamnar i en tillfällig ekonomisk kris. De små beloppen och den snabba hanteringen är nog det som gör lånen så populära. Du kan ta ett sms lån snabbt och behöver inte planera i förväg. Du kan låna till precis vad du vill, och kan också själv välja hur lång tid du behöver för att betala tillbaka lånet.

Ta del av andras erfarenhet

Om du vill veta hur andra personer har upplevt lånen, eller varför folk tar smslån, kan du titta på smslån forum, där användare delar med sig av sina erfarenheter, både positiva och negativa. Mycket kan man läsa sig till både hos långivare och på faktasidor, men den bästa informationen får du ändå alltid från de som har provat och vet vad det handlar om. Här kan man få varningar om sämre lån, och man kan också få hjälp och tips om hur man hittar billiga smslån.

Låna utan UC

Ett mycket vanligt önskemål bland de som då och då tar hjälp av ett lån, är att få låna utan kreditprövning med UC. När du söker ett lån, eller väljer att handla på kredit, görs som du säkert vet, alltid en kreditbedömning. Det är vanligt att långivaren tar hjälp av UC vid en sån bedömning, och då registreras denna förfrågan hos UC. Om du söker flera lån, kommer du alltså att ha många förfrågningar registrerade, och det kan sänka din kreditvärdighet. Det betyder att du får svårare att få lån i framtiden. Det spelar i detta sammanhang heller ingen roll om du sökt ett sms lån 2000 eller ett större lån. Inte heller spelar det roll om lånet beviljats eller inte. Det är själva ansökan som registreras, oavsett vilken typ av lån eller kredit det gäller.
För att undvika detta kan du söka lån hos långivare som inte använder sig av UCs tjänster vid en kreditbedömning. Om du är rädd för fler UC, väljer du alltså att söka lån hos en långivare som inte tar sin kreditupplysning från UC. Allt fler av långivarna samarbetar med andra kreditupplysningsföretag, och då kommer inte din ansökan att synas hos UC. Ingen annan kan alltså se att du har sökt ett lån. Du kan välja att söka ett lån hos långivare som Risicum, Thorn, Folkia eller Trustbuddy, om du vill undvika UC.

Kan man låna med betalningsanmärkning?

Tyvärr är det många som drar på sig en betalningsanmärkning, och därmed får känna på alla de bekymmer en sådan för med sig. Den största frågan brukar vara lånefrågan. Kan man få lån trots betalningsanmärkning? Tidigare fanns det ett klart svar på den frågan: nej! Men, idag finns faktiskt chansen att få ett lån även om du har en anmärkning. Hos bland andra Folika, Viaconto och Onea kan du få ett lån med en betalningsanmärkning om du kan uppfylla de andra kraven för lån.

© 2016 lanzon.se Med ensamrätt. Denna webbplats använder cookies.
Fortsatt användning innebär att ni ger samtycke till att cookies används.

Lanzon är ett varumärke inom
Key Eco Finance Group
Kronborgsgränd 12
164 46 Kista