00 Tips för lån utan UC upplysning ⋆ 2019

Tips för lån utan UC upplysning

Ett vanligt önskemål när man väljer var man ska ta ett lån, är att få ett lån utan UC upplysning. Många vill nog egentligen helst ha ett lån helt utan kreditprövning, men det är inte längre möjligt. När smslån och andra mikrolån var ganska nya på lånemarknaden, fanns det många långivare som erbjöd lån utan kreditupplysning. Men, det sattes det stopp för, sedan en ny lag trädde i kraft för några år sedan, som tvingar alla kreditgivare att göra en kreditbedömning när man hanterar en ansökan.

Lån utan kreditprövning finns alltså inte om du håller dig till långivare som är laglydiga. Däremot går det att få lån att kreditupplysningen registreras hos UC, och det är troligen denna registrering du vill undvika, om du letar efter ett lån utan kreditupplysning. Om man söker lån och krediter lite då och då, och allt registreras hos UC, kan det så småningom sänka din kreditvärdighet, och det blir svårare att få lån.

Läs villkoren

Ett bra tips när du letar lån, är att läsa villkoren noggrant. Där anges nästan alltid om långivaren använder sig av något kreditupplysningsföretag, och i så fall vilket. Det är bara om de samarbetar med UC, som det kommer att registreras en förfrågan där.

Hur snabbt betalas lånet ut?

En fingervisning om huruvida långivaren samarbetar med UC, kan du få om du tittar på hur snabbt du kan få pengarna på ditt konto. De flesta av de långivare som betalar ut pengarna direkt, så att du kan få dem samma dag, gör inte sin kreditbedömning via UC. Man ser oftast att långivare som tar sin upplysning från UC, anger utbetalning på två dagar och uppåt. Naturligtvis kan det finnas undantag som bekräftar regeln, men utbetalningstiden kan i alla fall ge dig en aning om ifall man samarbetar med UC eller inte.

Godkänner man betalningsanmärkning?

Att kreditupplysningen inte tas från UC, betyder inte per automatik att det går att låna om du har en betalningsanmärkning. Många långivare som gör kreditbedömning på annat sätt, godkänner inte betalningsanmärkningar. Men, det är bland de som inte tar sina upplysningar från UC, som det är lättast att få låna trots betalningsanmärkning.

Stor efterfrågan ökar tillgången

Det är många fler än du som vill ha smslån och andra små lån utan att det syns hos UC. Efterfrågan är stor, och det vet långivarna om. Därför är det också många av långivarna på nätet som väljer alternativa vägar för sina kreditbedömningar. Många gör en prövning själv, medan andra tar hjälp av andra kreditupplysningsföretag. Eftersom detta är ett effektivt vapen i konkurrensen om kunderna, är det ganska vanligt att man gärna upplyser om att man erbjuder lån utan UC. Så, om du bara läser på långivarens hemsida kan du i många fall lätt hitta informationen, ofta redan på startsidan.

© 2016 lanzon.se Med ensamrätt. Denna webbplats använder cookies.
Fortsatt användning innebär att ni ger samtycke till att cookies används.

Lanzon är ett varumärke inom
Key Eco Finance Group
Kronborgsgränd 12
164 46 Kista